Jednoduchá korenistá omáčka k mäsu

Jednoduchá korenistá omáčka k mäsu

Túto receptúru si zamilujete, pretože je jednoduchá, rýchla a vynikajúca. Je to ideálna omáčka ku grilovanému hovädziemu steaku, kuracím minútkam alebo bravčovým kotletám.

Príprava zaberie len pár minút, ale výsledok rozhodne oceníte. Možno vás zaujmú aj najlepšie recepty na vynikajúce bravčové kotletky: zapečené aj grilované .

Ingrediencie:

  • 2 polievkové lyžice masla
  • 2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 stredne veľká červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 bobkový list
  • 2 vetvičky čerstvého tymiánu
  • 2 hrnčeky smotany na šľahanie
  • Šťava z 1/2 chemicky neošetreného citróna
  • Soľ podľa chuti

Postup:

  • Cibuľu s cesnakom očistíme a nakrájame najemno.
  • Na panvici rozpustíme maslo, prihodíme cibuľu a vyprážame dozlatista.
  • Potom prihodíme cesnak a necháme restovať cca minútu.
  • Zasypeme čiernym korením a necháme variť asi 5 minút, až bude korenie voňať.
  • Prilejeme smotanu, ochutíme citrónovou šťavou aj soľou a necháme variť zhruba 10 – 15 minút.
  • Výsledná omáčka by mala byť pekne hustá a jemná.
Smotanový pepřový sos ku grilovanému mäsu.
Zdroj: https://simply-delicious-food.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.