Túto receptúru si zamilujete, pretože je jednoduchá, rýchla a vynikajúca. Je to ideálna omáčka ku grilovanému hovädziemu steaku, kuracím minútkam alebo bravčovým kotletám.
Príprava zaberie len pár minút, ale výsledok rozhodne oceníte. Možno vás zaujmú aj najlepšie recepty na vynikajúce bravčové kotletky: zapečené aj grilované .
Ingrediencie:
- 2 polievkové lyžice masla
- 2 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 stredne veľká červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 bobkový list
- 2 vetvičky čerstvého tymiánu
- 2 hrnčeky smotany na šľahanie
- Šťava z 1/2 chemicky neošetreného citróna
- Soľ podľa chuti
Postup:
- Cibuľu s cesnakom očistíme a nakrájame najemno.
- Na panvici rozpustíme maslo, prihodíme cibuľu a vyprážame dozlatista.
- Potom prihodíme cesnak a necháme restovať cca minútu.
- Zasypeme čiernym korením a necháme variť asi 5 minút, až bude korenie voňať.
- Prilejeme smotanu, ochutíme citrónovou šťavou aj soľou a necháme variť zhruba 10 – 15 minút.
- Výsledná omáčka by mala byť pekne hustá a jemná.