V jednoduchosti je krása, čo presne platí pri tejto omáčke. Je lahodná, rýchla av chladničke vydrží dlho. Môže sa servírovať teplá, ale aj chladená. Perfektne sa hodí k bravčovému alebo kuraciemu mäsu.
Ingrediencie:
- 1 pohár slivkovej marmelády
- 2 polievkové lyžice octu
- 1 lyžica hnedého cukru
- 1 lyžica sušenej mletej cibule
- 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
- Štipka mletého čierneho korenia
- 1–2 strúčiky cesnaku
- 1/2 lyžičky mletého zázvoru
Postup:
- Pripravíme si menší hrniec na sporák a nastavíme stredný oheň.
- Do hrnca dáme marmeládu s octom, zamiešame a za stáleho miešania varíme asi 2 minúty.
- Prisypeme hnedý cukor, sušenú cibuľu, červenú papriku, mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak aj zázvor.
- Premiešame a privedieme do varu.
- Odstavíme a môžeme servírovať.
- Pokiaľ chceme omáčku schovať na neskôr, necháme ju najskôr vychladnúť a až potom uložíme do chladničky.