Slivková omáčka

Slivková omáčka

V jednoduchosti je krása, čo presne platí pri tejto omáčke. Je lahodná, rýchla av chladničke vydrží dlho. Môže sa servírovať teplá, ale aj chladená. Perfektne sa hodí k bravčovému alebo kuraciemu mäsu.

Ingrediencie:

  • 1 pohár slivkovej marmelády
  • 2 polievkové lyžice octu
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • 1 lyžica sušenej mletej cibule
  • 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
  • Štipka mletého čierneho korenia
  • 1–2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 lyžičky mletého zázvoru

Postup:

  • Pripravíme si menší hrniec na sporák a nastavíme stredný oheň.
  • Do hrnca dáme marmeládu s octom, zamiešame a za stáleho miešania varíme asi 2 minúty.
  • Prisypeme hnedý cukor, sušenú cibuľu, červenú papriku, mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak aj zázvor.
  • Premiešame a privedieme do varu.
  • Odstavíme a môžeme servírovať.
  • Pokiaľ chceme omáčku schovať na neskôr, necháme ju najskôr vychladnúť a až potom uložíme do chladničky.
Šťava zo slivkovej marmelády s paprikovým nádychom.
Zdroj: https://www.allrecipes.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.