Nemusíte vždy používať víno, výrazná chuť tohto mäsa sa skvele snúbi aj s jemnou chuťou smotany.
Ingrediencie
- 800 g hovädzích (teľacích) líčok
- 375 ml smotany na šľahanie
- 375 ml hovädzieho vývaru
- 250 g zeleru
- 250 g lesných húb či šampiňónov
- 2 šalotky
- 1 strúčik cesnaku
- 2 PL olivového oleja
- tymian
- soľ, korenie
- pažítka či petržlenová vňať na ozdobu
Postup
- V hlbokej panvici rozohrejte olivový olej, v ktorom orestujte nadrobno nakrájanú šalotku.
- Pridajte na kúsky nakrájané hovädzie líčka, osoľte, okoreňte a opäť niekoľko minút z oboch strán restujte.
- Následne pridajte huby, prelisovaný cesnak, tymian a všetko duste približne 2 minúty.
- Prilejte hovädzí vývar, priveďte ho do varu, priklopte pokrievkou a varte zhruba hodinu, kým hovädzie mäso nebude úplne mäkké.
- Prilejte smotanu a miešajte, kým omáčka nezhustne, av prípade potreby dokoreňte.
- Podávajte posypané nasekanou čerstvou pažítkou či petržlenovou vňaťou.
Ako prílohu k tomuto pokrmu servírujte šťouchané zemiaky či ryžu.
Na prípravu hovädzieho mäso sa vám môže hodiť pomocník vo forme hrnca na pomalé varenie. Pokiaľ jeho nákup zvažujete, navštívte porovnávací test pomalých hrncov , kde sa dozviete viac informácií o tom, ako vybrať ten správny.