Konfitované líčka s karamelizovaným tuřínom

Konfitované líčka s karamelizovaným tuřínom

Bojíte sa, že hovädzie mäso bude tvrdé „ako podošva“? Stavte na konfitovanie, obľúbenú kulinársku techniku starú už mnoho storočí. Jediné, čo budete potrebovať, je dostatok času!

Ingrediencie

Hovädzie mäso

  • 800 g hovädzích líčok
  • 4 šálky sadla, hovädzieho loja
  • 1/4 šálky sójovej omáčky
  • 1/4 šálky cukru
  • 6 kusov klinčekov
  • škorica
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie

Karamelizovaný kvaka

  • 4 kusy kvaka
  • 10 kvetných stvolov cesnaku
  • 2 lyžičky cukru
  • 1 lyžička sójovej omáčky
  • 1/4 šálky šťavy vyvarenej pri konfitovaní mäsa

Postup

  1. Vložte sójovú omáčku, prelisovaný cesnak, cukor a všetky korenia do igelitového vrecka, premiešajte a pridajte aj hovädzie líčka.
  2. Opäť pretrepte a pevne utesnené vrecko vložte na 2-3 dni do chladničky.
  3. Po uplynutí tejto doby v hrnci roztavte masť, pridajte hovädzie líčka a zakrytý hrniec následne vložte do rúry predhriatej na 100 ° C a pomaly pečte do doby, kým nebude mäso úplne mäkké (aspoň 4 hodiny).
  4. Približne 15 minút pred koncom doby pečenia zľahka orestujte na panvici nakrájaný kvaka.
  5. Pridajte cukor a restujte až do okamihu, kým cukor začne hnednúť a karamelizovať.
  6. Pridajte šťavu vyvarenú pri konfitovaní, sójovú omáčku spoločne s nakrájanými kvetnými stvolmi cesnaku a varte do okamihu, než sa na kvačinu vytvorí glazúra.
  7. Po vybratí môžete ešte hovädzie líčka vložiť na panvicu a zľahka z oboch strán orestovať.

Kvaka sa zatiaľ ako príloha v slovenskej kuchyni príliš nevyužíva, jeho karamelizovaná verzia vás ale ľahko presvedčí o tom, že je to škoda.

Konfitované líčka servírované s karemalizovaným tuřínom a cesnakovými stvolmi
zdroj: norecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.