Teľacie líčka po burgundsku

Teľacie líčka po burgundsku

Milovníci dobrého jedla vedia, že hovädzie mäso s kvalitným červeným vínom tvorí ideálne spojenie. Najviac odporúčaným vínom na prípravu takýchto pokrmov je bezpochyby víno burgundské.

Ingrediencie

  • 1200 g teľacích (hovädzích) líčok
  • 300 ml burgundského vína (Rulandské modré)
  • 1000 ml hovädzieho vývaru
  • 260 g slaniny
  • 350 g šampiňónov
  • 150 g hladkej múky
  • 350 g šalotky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 50 ml oleja
  • tymian
  • bobkový list
  • soľ, korenie
  • petržlenová vňať na ozdobu

Postup

  1. Predhrejte rúru na 150°C.
  2. Na panvici rozpáľte olej a zľahka v ňom zo všetkých strán osmažte okorenené a múkou poprášené hovädzie líčka.
  3. Pridajte nakrájanú šalotku a cesnak, restujte do okamihu, než šalotka začne zlatnúť.
  4. Prilejte víno a deglazujte.
  5. Všetko preložte do pekáča, pridajte na kúsky nakrájanú slaninu, šampiňóny, bylinky a prilejte vývar.
  6. Priklopte a vložte na približne 3,5 hodiny do predhriatej rúry.
Hovädzie mäso po burgundsku v hrnci ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou
zdroj: gourmettraveller.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.