Milovníci dobrého jedla vedia, že hovädzie mäso s kvalitným červeným vínom tvorí ideálne spojenie. Najviac odporúčaným vínom na prípravu takýchto pokrmov je bezpochyby víno burgundské.
Ingrediencie
- 1200 g teľacích (hovädzích) líčok
- 300 ml burgundského vína (Rulandské modré)
- 1000 ml hovädzieho vývaru
- 260 g slaniny
- 350 g šampiňónov
- 150 g hladkej múky
- 350 g šalotky
- 4 strúčiky cesnaku
- 50 ml oleja
- tymian
- bobkový list
- soľ, korenie
- petržlenová vňať na ozdobu
Postup
- Predhrejte rúru na 150°C.
- Na panvici rozpáľte olej a zľahka v ňom zo všetkých strán osmažte okorenené a múkou poprášené hovädzie líčka.
- Pridajte nakrájanú šalotku a cesnak, restujte do okamihu, než šalotka začne zlatnúť.
- Prilejte víno a deglazujte.
- Všetko preložte do pekáča, pridajte na kúsky nakrájanú slaninu, šampiňóny, bylinky a prilejte vývar.
- Priklopte a vložte na približne 3,5 hodiny do predhriatej rúry.