Táto varianta je zvláštna tým, že vajcia po rozklepnutí nemusíte do ostatnej zmesi klasicky premiešať, ale môžete ich nechať v podobe akéhosi volského oka. Stačí, aby bielok na horúcej zelenine stuhol, žĺtok by mal byť stále ľahko tekutý.
Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 4 paradajky
- 2 papriky
- 1 cuketa
- 1 baklažán
- 1 mrkva
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 PL olivového oleja
- 1/2 šálky vody
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- 1 čajová lyžička tymiánu
- jarná cibuľka
- soľ, korenie
Postup:
- V hlbšej panvici s olejom zľahka osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Pridajte olúpanú a na kocky nakrájanú mrkvu a povarte približne 5 minút.
- Následne do panvice pridajte nakrájanú cuketu, baklažán, papriku a pol šálky vody.
- Za občasného miešania duste približne 10 minút.
- V medziobdobí vložte paradajky na 10 sekúnd do horúcej vody. Potom ich olúpte, nakrájajte na štvrtiny a odstráňte z nich semienka.
- Následne ich nakrájajte na drobnejšie kúsky a pridajte k zmesi do panvice.
- Dochuťte soľou a čiernym korením a všetko za občasného miešania duste približne 10 minút.
- Pred podávaním pridajte sladkú papriku, tymian a rozklepnite vajcia.
- Ozdobte na kolieska nakrájanou jarnou cibuľkou.
Tento pokrm podávajte s čerstvým či opečeným pečivom.
Máte v záhradke veľkú úrodu zeleniny? Pripravte si nielen lečo, ale aj ďalšie rozmanité pokrmy so zmesou paradajok a paprík !