Vedeli ste, že originálny variant tohto receptu neobsahuje vajcia ani údeniny? Ide iba o zmes zeleniny, predovšetkým cibule, paprík a paradajok.
Ingrediencie:
- 4 väčšie paradajky
- 3 biele alebo zelené papriky
- 1 väčšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL masti
- 2 čajové lyžičky sladkej papriky
- soľ, korenie
Postup:
- Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte nadrobno.
- Následne nakrájajte na malé kúsky umyté paradajky a na rezančeky umyté papriky bez jadrovníka. Kúsky paradajok by mali byť veľké približne 1,5 centimetra, paprikové rezančeky by mali mať dĺžku približne 3 centimetre.
- Na panvici či v hrnci rozpustite masť, pridajte cibuľu a 2 minúty povarte.
- Pridajte cesnak, premiešajte a povarte 1 ešte minútu.
- Následne pridajte do panvice aj papriky, soľ a korenie.
- Dôkladne premiešajte a pridajte zvyšné ingrediencie, teda paradajky a sladkú papriku.
- Opäť dôkladne premiešajte, priklopte pokrievkou a duste približne 10 minút.
- Následne pokrievku odstráňte a za občasného miešania ešte niekoľko minút povarte.
Maďarské lečo podávajte s čerstvým pečivom alebo s ryžou.