Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

Vedeli ste, že originálny variant tohto receptu neobsahuje vajcia ani údeniny? Ide iba o zmes zeleniny, predovšetkým cibule, paprík a paradajok.

Ingrediencie:

  • 4 väčšie paradajky
  • 3 biele alebo zelené papriky
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL masti
  • 2 čajové lyžičky sladkej papriky
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte nadrobno.
  2. Následne nakrájajte na malé kúsky umyté paradajky a na rezančeky umyté papriky bez jadrovníka. Kúsky paradajok by mali byť veľké približne 1,5 centimetra, paprikové rezančeky by mali mať dĺžku približne 3 centimetre.
  3. Na panvici či v hrnci rozpustite masť, pridajte cibuľu a 2 minúty povarte.
  4. Pridajte cesnak, premiešajte a povarte 1 ešte minútu.
  5. Následne pridajte do panvice aj papriky, soľ a korenie.
  6. Dôkladne premiešajte a pridajte zvyšné ingrediencie, teda paradajky a sladkú papriku.
  7. Opäť dôkladne premiešajte, priklopte pokrievkou a duste približne 10 minút.
  8. Následne pokrievku odstráňte a za občasného miešania ešte niekoľko minút povarte.

Maďarské lečo podávajte s čerstvým pečivom alebo s ryžou.

Typický maďarský zeleninový pokrm z paradajok, papriky a cibule
zdroj: mypureplants.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.