Zapečené lečo s klobásou

Zapečené lečo s klobásou

Výhodou tohto variantu je skutočnosť, že sa dá konzumovať nielen teplá, ale aj za studena.

Ingrediencie:

  • 6 vajec
  • 4 paradajky
  • 2 papriky
  • 1 cuketa
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 šálky mlieka
  • 1 šálka strúhaného syra (voliteľné)
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 180°C.
  2. Na panvici s olejom zľahka orestujte na kúsky nakrájanú klobásu.
  3. Klobásu následne vyberte a na zvyšku oleja a tuku orestujte nadrobno nakrájanú cibuľku.
  4. Keď cibuľa zosklovatí, pridajte na panvicu nakrájanú papriku a po chvíľke aj paradajky.
  5. V medziobdobí si v inej miske zmiešajte vajcia, mlieko, soľ a korenie.
  6. Následne zmes z panvice preneste do zapekacej misky, primiešajte klobásu a všetko zalejte zmesou vajec a mlieka.
  7. Na záver posypte syrom a vložte do predhriatej rúry na približne 40 minút.
Zmes zeleniny zapekaná v rúre s vajíčkom a syrom
zdroj: myrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.