Tento recept ocenia vegetariáni, ale aj milovníci mäsa. Jedná sa o skvelé jedlo, ktoré je možné pripravovať nielen v rúre, ale aj pri letnom grilovaní.
Ingrediencie
- 4 veľké huby portobello (osušené papierovou utierkou)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 veľká cibuľa (nakrájaná nadrobno)
- 2 stredné cukety (nakrájané na kocky)
- 1 pečená červená paprika (nakrájaná na kocky)
- 4–6 sušených paradajok (nasekaných)
- 2–3 strúčiky cesnaku (lisovaného)
- 1 veľká hrsť špenátu
- štipka sušeného oregana
- korenie
- ¼ šálky sušenej strúhanky
- ¼ šálky parmezánu (nastrúhaného)
- ¼ šálky mozzarelly (nastrúhané)
Postup
- Predhrejte rúru na 190 °C a pripravte si plech, vyložený papierom na pečenie.
- Pomocou malej lyžičky opatrne vydlabajte žiabrovú časť húb a, malým nožom, odstráňte stopku.
- Každú špongiu potrite trochou olivového oleja a dajte na pripravený plech, vydlabanou časťou, hore.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a opražte na ňom cibuľu. Restujte 3–4 minúty a potom pridajte cuketu. Vymažte, kým cuketa nezmäkne.
- Pridajte červenú papriku a paradajky. Varte ďalších pár minút.
- Akonáhle je cibuľa priehľadná a zelenina mäkká, pridajte cesnak. Povarte 1 minútu a pridajte špenát.
- Akonáhle špenát zvädne, snímte panvicu z tepla a pridajte zvyšok ingrediencií, okrem parmezánu. Poriadne zamiešajte.
- Zmes rozdeľte na 4 rovnaké časti a naplňte jej huby.
- Vložte do rúry a pečte 35–40 minút.
- Akonáhle sú huby portobello upečené, vyberte ich z rúry a každú z nich posypte 1 polievkovou lyžicou mozzarelly. Vložte znovu do rúry a pečte ďalších 10–12 minút.
- Na záver každý kúsok posypte trochou parmezánu a ihneď podávajte.
Chutí vám cuketa? V tom prípade sa môžete inšpirovať ďalšími receptami so zapečenou cuketou .