Milujete cestoviny a chcete si pochutnať na tých skutočne najjemnejších?
Vyskúšajte teda recept, ktorý obsahuje lahodnú smotanu a výborné a zdravé huby!
Ingrediencie
- 4 šálky cestovín
- 2 polievkové lyžice masla
- 2 šálky nakrájaných húb (šampiňóny alebo lesné huby)
- 4 vetvičky čerstvého tymiánu
- 150 ml smotany na varenie
- 1,5 šálky čedaru (nastrúhaného)
Postup
- Cestoviny uvarte, v osolenej vode, na spôsob „al dente“. Potom ich sceďte a dajte späť do hrnca.
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Na panvici rozpustite maslo, pridajte nakrájané huby a nasekaný tymián.
- Osoľte a restujte, kým nie sú huby mäkké.
- Do uvarených cestovín pridajte orestované huby, smotanu a 1 šálku syra.
- Premiešajte a vložte do vymasteného pekáča, alebo zapekacej misy.
- Rovnomerne posypte zvyšným syrom.
- Pečte 30 minút, pri teplote 180 °C.
- Vaše cestoviny s hubami a smotanou sú hotové. Nechajte si chutiť!
Milovníci cestovín môžu vyskúšať aj ďalšie recepty na cestovinové dobroty .