Zapečené cestoviny s hubami

Zapečené cestoviny s hubami

Milujete cestoviny a chcete si pochutnať na tých skutočne najjemnejších?

Vyskúšajte teda recept, ktorý obsahuje lahodnú smotanu a výborné a zdravé huby!

Ingrediencie

  • 4 šálky cestovín
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 2 šálky nakrájaných húb (šampiňóny alebo lesné huby)
  • 4 vetvičky čerstvého tymiánu
  • 150 ml smotany na varenie
  • 1,5 šálky čedaru (nastrúhaného)

Postup

  • Cestoviny uvarte, v osolenej vode, na spôsob „al dente“. Potom ich sceďte a dajte späť do hrnca.
  • Rúru predhrejte na 180 °C.
  • Na panvici rozpustite maslo, pridajte nakrájané huby a nasekaný tymián.
  • Osoľte a restujte, kým nie sú huby mäkké.
  • Do uvarených cestovín pridajte orestované huby, smotanu a 1 šálku syra.
  • Premiešajte a vložte do vymasteného pekáča, alebo zapekacej misy.
  • Rovnomerne posypte zvyšným syrom.
  • Pečte 30 minút, pri teplote 180 °C.
  • Vaše cestoviny s hubami a smotanou sú hotové. Nechajte si chutiť!

Zapečené cestoviny s hubami a syrom.
zdroj: chowhound.com

Milovníci cestovín môžu vyskúšať aj ďalšie recepty na cestovinové dobroty .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.