Zapečené huby s kaparmi

Zapečené huby s kaparmi

Tento recept je skutočne zaujímavý, nielen vzhľadovo, ale hlavne svojou chuťou.

Ak chcete, svojim hosťom, podávať niečo neobvyklé, je toto jedlo vhodnou voľbou.

Ingrediencie

  • 400 g šampiňónov (nakrájaných na pol)
  • morská soľ
  • čerstvo mleté čierneho korenia
  • 2 polievkové lyžice kapary (bez šťavy, nasekaných nadrobno)
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekaného)
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • 2 polievkové lyžice čerstvej petržlenovej vňate (nasekané)

Postup

  • Predhrejte rúru na 230 °C.
  • Nakrájané huby dajte do vymasteného pekáča, osoľte ich a okoreňte.
  • Maslo rozpustite na panvici, pridajte cesnak a orestujte.
  • Pridajte nasekanú petržlenovú vňať a všetko polejte citrónovou šťavou.
  • Do zmesi vmiešajte huby a všetko pečte 20 minút, alebo pokiaľ huby ľahko nezhnednú.
  • Tento recept na zapekané huby v pekáči skvele chutí, pokiaľ ho podávate s opečeným toustom.

Panvica s lesnými hubami, zapečenými s kaparmi.
zdroj: cookinglight.com

Pripravte si kapary tak trochu inak. Vyskúšajte recept na baklažánový tatarák s kaparmi .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.