Plnené zemiaky s brokolicou

Plnené zemiaky s brokolicou

Tento recept je ideálny ako príloha aj samostatný pokrm. Skvelé je pripraviť si pohostenie, kedy k nim budete servírovať rôzne dipy, z ktorých si môžu hostia vyberať.

INGREDIENCIA

  • 8 veľkých zemiakov na pečenie
  • 350 g ružičiek brokolice
  • 1 veľká jemne nasekaná cibuľa
  • 4 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 2 šálky strúhaného čedaru
  • 1/2 šálky kyslej smotany
  • 1/4 šálky mlieka
  • soľ, korenie

POSTUP

  1. Predhrejte rúru na 190°C.
  2. Potrite zemiaky lyžicou oleja a prepichnite ich nožom, aby z nich mohla odchádzať para.
  3. Pečte 1,5 hodiny do zmäknutia.
  4. Ponorte brokolicu do vriacej vody, kým nezmäkne (asi 5 min).
  5. Zlejte vodu a brokolicu prepláchnite.
  6. Nechajte usušiť a potom ju nahrubo nasekajte.
  7. Na panvici na lyžici oleja osmažte jemne posekanú cibuľu, až zmäkne (cca 10 min), potom na 2 minúty pridajte drvený cesnak.
  8. Odstavte z ohňa.
  9. Predpečené zemiaky nechajte trochu vychladnúť, aby sa s nimi dalo pracovať.
  10. Zrežte pozdĺžne vrch zemiaka a opatrne vydlabajte vnútro.
  11. Vydlabané vnútro zemiakov zmiešajte s brokolicou, cibuľou a cesnakom, pridajte strúhaný syr, soľ a korenie.
  12. Premiešajte a zmesou naplňte vydlabané zemiaky.
  13. Pečte ďalších 30 minút.
  14. Na záver môžete každý zemiak ešte posypať trochou syra a nechať ho rozpiecť.
Plnené zemiaky syrom a brokolicou na zelenom tanieri.
www.myrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.