Dvakrát pečené zemiaky so syrom

Dvakrát pečené zemiaky so syrom

Nič neprekoná dobrý recept na dvakrát zapečené zemiaky a toto je jeden z tých najlepších! Podávajte ich s červeným vínom, dusenými hovädzími rebrami či lososom na grile.

Ingrediencie

  • 4 veľké zemiaky
  • 6 – 8 plátkov slaniny
  • ¼ šálky kyslej smotany
  • ½ šálky smotanového syra
  • ½ šálky mlieka
  • ½ šálky masla
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky korenia
  • 1 šálka strúhaného čedaru
  • cibuľa

Postup

  1. Každý zemiak prepichnite vidličkou.
  2. Pečte zemiaky na plechu vyloženom papierom na pečenie na 200 stupňov do mäkka (cca 40 – 50 minút, záleží na veľkosti zemiakov).
  3. Slaninu nakrájajte na malé plátky a opražte na panvici.
  4. Vychladnuté zemiaky prekrájajte na polovice.
  5. Vydlabajte vnútro a vložte ich do misky.
  6. V zemiaku trochu vnútrajška ponechajte, aby udržal tvar.
  7. Do zemiakovej náplne pridajte maslo, kyslú smotanu a smotanový syr a premiešajte.
  8. Prilejte mlieko a pridajte soľ a korenie.
  9. Pridajte aj slaninu a pol šálky syra a premiešajte.
  10. Nakoniec pridajte cibuľu podľa chuti, začnite asi štvrtinou šálky.
  11. Zemiaky naplňte náplňou a na vrch pridajte zvyšok syra.
  12. Pečte pri 175 stupňoch po dobu 15 minút.
  13. Zemiaky podávajte s kyslou smotanou posypanou trochou soli.
Plnené zemiaky syrom na tanieri.
www.thekitchenmagpie.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.