Nič neprekoná dobrý recept na dvakrát zapečené zemiaky a toto je jeden z tých najlepších! Podávajte ich s červeným vínom, dusenými hovädzími rebrami či lososom na grile.
Ingrediencie
- 4 veľké zemiaky
- 6 – 8 plátkov slaniny
- ¼ šálky kyslej smotany
- ½ šálky smotanového syra
- ½ šálky mlieka
- ½ šálky masla
- ½ lyžičky soli
- ½ lyžičky korenia
- 1 šálka strúhaného čedaru
- cibuľa
Postup
- Každý zemiak prepichnite vidličkou.
- Pečte zemiaky na plechu vyloženom papierom na pečenie na 200 stupňov do mäkka (cca 40 – 50 minút, záleží na veľkosti zemiakov).
- Slaninu nakrájajte na malé plátky a opražte na panvici.
- Vychladnuté zemiaky prekrájajte na polovice.
- Vydlabajte vnútro a vložte ich do misky.
- V zemiaku trochu vnútrajška ponechajte, aby udržal tvar.
- Do zemiakovej náplne pridajte maslo, kyslú smotanu a smotanový syr a premiešajte.
- Prilejte mlieko a pridajte soľ a korenie.
- Pridajte aj slaninu a pol šálky syra a premiešajte.
- Nakoniec pridajte cibuľu podľa chuti, začnite asi štvrtinou šálky.
- Zemiaky naplňte náplňou a na vrch pridajte zvyšok syra.
- Pečte pri 175 stupňoch po dobu 15 minút.
- Zemiaky podávajte s kyslou smotanou posypanou trochou soli.