Domáca uhorková limonáda

Domáca uhorková limonáda

Uhorka je obľúbená letná ingrediencia do mnohých šalátov a ďalších pokrmov studenej kuchyne, ale taktiež sa z nej pripravuje účinná pleťová maska. Avšak také ľadovo vychladené pitie, ktorého základnou zložkou je práve uhorka vás vždy poteší a osvieži.

Ostatne už ste skúšali použiť uhorku na omáčku, či už z tých kyslých alebo čerstvých? Ak ešte nie, potom sa pozrite na jednoduché recepty na omáčky z uhoriek ako vynikajúci hlavný chod .

Ingrediencie:

  • 1 hrnček vody
  • 1/2 – 1 hrnček hnedého cukru
  • 1 šalátová uhorka
  • 6 chemicky neošetrených citrónov
  • Ľad

Postup:

  • Najskôr začneme uvarením jednoduchého cukrového sirupu.
  • Do malého hrnca nasypeme hnedý cukor a zalejeme vodou. Stačí pol hrnčeka, ak nechceme príliš sladký nápoj, ale ani celý hrnček neuškodí pre milovníkov sladšieho pitia.
  • Na strednom ohni privedieme za stáleho miešania do varu.
  • Počkáme, kým sa cukor úplne nerozpustí a odstavíme asi na 5 minút.
  • Potom ešte teplé vložíme do chladničky a necháme úplne vychladnúť cca 1 hodinu.
  • Pripravíme si mixér, vhodíme doň na plátky či kúsky nakrájanú uhorku a dôkladne rozmixujeme.
  • Hneď potom si vyberieme misku, dáme na nej sito a vlejeme uhorku, ktorú cez sito precedíme.
  • Necháme odkvapkať, až dužina pustí všetku tekutinu a my zaplníme zhruba 75% hrnčeka.
  • Vezmeme džbán, vlejeme doň tekutinu z uhoriek, pridáme čerstvo vylisovanú šťavu z citrónov a vychladený cukrový sirup.
  • Prisypeme ľad podľa ľubovôle a dolejeme studenou vodou.
  • Pri servírovaní môžeme ozdobiť uhorkou, citrónom, mätou alebo aj kúskom ovocia. Záleží na fantázii.
Uhorkový nápoj na ľadové osvieženie.
Zdroj: https://www.allrecipes.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.