Švédska vajíčková nátierka

Švédska vajíčková nátierka

Prečo má táto verzia nátierky v názve škandinávsky štát nie je úplne jasné. O tom, do akej miery Severania túto nátierku skutočne konzumujú, sa dodnes vedú spory.

Ingrediencie:

  • 8 vajec
  • 1/2 šálky majonézy
  • 1/4 šálky nakrájaného rapíkatého zeleru
  • 1/4 šálky nakrájanej červenej cibule
  • 1 PL horčica
  • 2 čajové lyžičky čerstvej citrónovej šťavy
  • 1 PL jablčného octu
  • kôpor
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Uvarte si vajcia natvrdo, následne ich schlaďte v studenej vode, olúpte a nakrájajte na kúsky.
  2. K vajíčkam v miske pridajte ďalšie ingrediencie, teda nakrájaný stopkový zeler, červenú cibuľu, horčicu, majonézu, jablkový ocot, citrónovú šťavu a korenie.
  3. Všetko dôkladne premiešajte.
  4. Pred podávaním vložte aspoň na dobu jednej hodiny do chladničky.

Nátierku podávajte natretú na čerstvom pečive či v miske posypanú pažítkou.

Miska so zmesou natvrdo uvarených a nakrájaných vajíčok, řapíkatého zeleru, horčice a majonézy
zdroj: dinnerthendessert.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.