Prečo má táto verzia nátierky v názve škandinávsky štát nie je úplne jasné. O tom, do akej miery Severania túto nátierku skutočne konzumujú, sa dodnes vedú spory.
Ingrediencie:
- 8 vajec
- 1/2 šálky majonézy
- 1/4 šálky nakrájaného rapíkatého zeleru
- 1/4 šálky nakrájanej červenej cibule
- 1 PL horčica
- 2 čajové lyžičky čerstvej citrónovej šťavy
- 1 PL jablčného octu
- kôpor
- soľ, korenie
Postup:
- Uvarte si vajcia natvrdo, následne ich schlaďte v studenej vode, olúpte a nakrájajte na kúsky.
- K vajíčkam v miske pridajte ďalšie ingrediencie, teda nakrájaný stopkový zeler, červenú cibuľu, horčicu, majonézu, jablkový ocot, citrónovú šťavu a korenie.
- Všetko dôkladne premiešajte.
- Pred podávaním vložte aspoň na dobu jednej hodiny do chladničky.
Nátierku podávajte natretú na čerstvom pečive či v miske posypanú pažítkou.