Rýchle, ľahké a chutné! Tak by šlo niekoľkými slovami charakterizovať túto pochúťku. Ak máte radi pikantnú chuť, pridajte do cesta čili či ďalšie korenie!
Ingrediencie:
- 170 g syra čedar
- 1/4 šálky masla
- 3/4 šálky múky
- 1 PL mlieka
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/2 čajovej lyžičky vločiek z červeného korenia
Postup:
- Predhrejte si rúru na 175°C.
- V miske dôkladne zmiešajte nastrúhaný čedar, zmäknuté maslo, múku, soľ a vločky červeného korenia.
- Následne pridajte mlieko a vypracujte v cesto.
- Na doske toto cesto pomocou valčeka vytvarujte do tvaru obdĺžnika, približne pol centimetra vysokého.
- Pomocou noža či krájača na pizzu cesto narezajte na štvorčeky či ďalšie tvary.
- Každý kreker následne pomocou vidličky či ostrej špajle prepichnite.
- Krekry vložte na plech s papierom na pečenie a pečte približne 12-15 minút.