Domáce slané krekry so syrom

Domáce slané krekry so syrom

Rýchle, ľahké a chutné! Tak by šlo niekoľkými slovami charakterizovať túto pochúťku. Ak máte radi pikantnú chuť, pridajte do cesta čili či ďalšie korenie!

Ingrediencie:

  • 170 g syra čedar
  • 1/4 šálky masla
  • 3/4 šálky múky
  • 1 PL mlieka
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 čajovej lyžičky vločiek z červeného korenia

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 175°C.
  2. V miske dôkladne zmiešajte nastrúhaný čedar, zmäknuté maslo, múku, soľ a vločky červeného korenia.
  3. Následne pridajte mlieko a vypracujte v cesto.
  4. Na doske toto cesto pomocou valčeka vytvarujte do tvaru obdĺžnika, približne pol centimetra vysokého.
  5. Pomocou noža či krájača na pizzu cesto narezajte na štvorčeky či ďalšie tvary.
  6. Každý kreker následne pomocou vidličky či ostrej špajle prepichnite.
  7. Krekry vložte na plech s papierom na pečenie a pečte približne 12-15 minút.
Slané sušienky pripravená z čedaru
zdroj: chef-in-training.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.