Zmes parmezánu a byliniek robí z týchto sušienok nielen chuťový, ale aj jedinečný aromatický zážitok. Zatvorte oči a budete si prepadať ako v slnečnom Taliansku.
Ingrediencie:
- 1 šálka múky
- 1/2 šálky strúhaného parmezánu
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/2 čajovej lyžičky sušeného mletého cesnaku
- 1/2 čajovej lyžičky oregana
- 1/4 čajovej lyžičky petržlenovej vňate
- 4 PL masla
- 1/4 šálky mlieka
Postup:
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- V miske zmiešajte všetky suché ingrediencie, teda múku, parmezán, bylinky a korenie.
- Premiešajte a pridajte zmäknuté maslo a mlieko.
- Spracujte do podoby cesta, ručne alebo je možné použiť aj vhodný kuchynský robot.
- Následne cesto premiestnite na dosku, rozvaľkajte na obdĺžnik a pomocou noža či vykrajovačov na vianočné pečivo vykrájajte rôzne tvary.
- Slané sušienky následne premiestnite na plech s papierom na pečenie a pečte približne 15-20 minút dozlatista.
Vo vzduchotesnom obale vám toto slané pečivo ľahko vydrží tri a štyri dni.