Kysnuté slané rožky

Kysnuté slané rožky

Rožteky môžete na záver posypať nielen makom a sezamovým semienkom, ale aj semienkom ľanovým, slnečnicovým či tekvicovým. Záleží, ktorému z nich dávate prednosť!

Ingrediencie:

  • 5 šálok múky
  • 200 g taveného syra
  • 1 šálka teplého mlieka
  • 2 čajové lyžičky suchého droždia
  • 1 PL cukru
  • 2 PL oleja
  • 2 žĺtky
  • 1 bielok
  • 1 čajová lyžička soli
  • mak a sezamové semienka na posypanie

Postup:

  1. Z droždia, cukru a trochy mlieka vypracujte kvások. Nechajte 5 minút odstáť.
  2. V medziobdobí si v miske zmiešajte múku a soľ.
  3. Následne k nim pridajte kvások.
  4. Zľahka premiešajte a pridajte zvyšok mlieka, žĺtky, olej a nadrobno nakrájaný syr.
  5. Ručne vypracujte do podoby hladkého nelepivého cesta.
  6. Nechajte aspoň 20 minút vykysnúť.
  7. Následne cesto rozvaľkajte valčekom, pomocou noža rozrežte na trojuholníky, ktoré následne zrolujte do podoby rožku. Veľkosť a silu cesta zvoľte podľa toho, aké veľké rožteky chcete vytvoriť.
  8. Rožteky premiestnite na plech a nechajte ich ešte chvíľku vykysnúť.
  9. Predhrejte rúru na 180°C.
  10. Na záver potrite rožky bielkom a posypte makom a sezamovým semienkom.
  11. Pečte v predhriatej rúre približne 20-25 minút dozlatista.
Domáce rožky sypané makom a sezamovými semienkami
zdroj: ivhungry.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.