Rizoto z pečenej maslovej tekvice so slaninou

Rizoto z pečenej maslovej tekvice so slaninou

Lahodné, krásne jemné smotanové rizoto. Maslová tekvica je po upečení presne taká ako napovedá jej meno. Vyskúšajte sami.

Ingrediencie

  • 600 g maslovej tekvice
  • 200 g ryže arborio
  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 100 g anglickej slaniny
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 70 g tvrdého syra (eidam, čedar)
  • 2 lyžice píniových orieškov alebo slnečnicových semienok
  • soľ
  • korenie
  • 100 ml bieleho stolného vína
  • 2 lyžice masla

Postup

  • Rozohrejte rúru na 180 °.
  • Tekvíc olúpte, očistite a pokrájajte na malé kúsky. Vložte do pekáča vymasteného maslom, posoľte, okoreňte, premiešajte a pečte 20 minút.
  • Vo väčšom hrnci opečte na drobno nakrájanú slaninu.
  • Vyberte z hrnca a odložte bokom av tuku zo slaniny orestujte najemno nasekanú cibuľu.
  • Keď cibuľa zosklovatí, pridajte nasekaný cesnak a ryžu. Krátko opečiete, zalejte vývarom a minútu premiešajte.
  • Zalejte kuracím vývarom, priveďte do varu a varte kým ryža neabsorbuje všetku tekutinu a nezmäkne (ak je potrebné, prilejte trochu vody). Potom odstavte z platne.
  • Upečenú tekvicu vyberte z rúry a spoločne so slaninou a nastrúhaným syrom ju zľahka vmiešajte do uvarenej ryže. Dochuťte soľou a korením.
  • Na panvici opečte pár minút na sucho píniové oriešky alebo slnečnicové semienka.
  • Tekvicové rizoto posypte opraženými orieškami alebo semnínkami a servírujte.
Krémová tekvicová ryža s opečenou slaninou v bielom hranatom tanieri
Zdroj: macheesmo.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.