Krémové talianske tekvicové rizoto

Krémové talianske tekvicové rizoto

Rizoto z tekvice je jednoduchý a tradičný recept talianskej kuchyne. Je typické predovšetkým pre severné regióny, kde sa pestuje ako ryža, tak aj tekvica typu Mantua. Tá je chuťou podobná maslovej tekvici, ktorú bežne zoženiete u nás.

Ingrediencie

  • 450 g maslovej tekvice
  • 1 cibuľa
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 400 g ryže Carnaroli alebo Arborio
  • 80 g masla
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • 3 lyžice olivového oleja
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Tekvicu olúpte, odstráňte semienka a dužinu pokrájajte na kocky.
  • V hrnci rozohrejte olivový olej, pridajte nakrájanú cibuľu a polovicu masla a opečte do zlatista.
  • Pridajte tekvicu, podlejte trochou vývaru, zakryte a varte 10 minút.
  • Keď tekvica absorbuje všetok vývar, pridajte ryžu, zalejte zvyšným vývarom a varte 15 minút.
  • Dochuťte soľou a korením, vypnite teplo, do rizota vmiešajte nastrúhaný parmezán a zvyšok masla a môžete podávať.
Pokrm z varenej ryže a tekvice v hlbokom tanieri na stole
Zdroj: recipesfromitaly.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.