Vegánske tekvicové rizoto s ružičkovým kelom

Vegánske tekvicové rizoto s ružičkovým kelom

Jednoduché zdravé tekvicové rizoto bez lepku a živočíšnych produktov. Kapustičky pridajú ďalšie živiny a obohatia celkovú chuť.

Ingrediencie

  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 300 g ryže Arborio
  • g ružičkového kelu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 menšie muškátové tekvica
  • 150 ml kokosového mlieka
  • soľ
  • korenie
  • 3 lyžice pekanových alebo vlaššských orechov

Postup

  • Hrniec naplňte do polovice vodou, osoľte a priveďte do varu, tekvicu olúpte, očistite a pokrájajte na malé kocky. Dajte do hrnca a varte do zmäknutia.
  • Sceďte a tekvicové kocky rozmixujte tyčovým mixérom do hladka.
  • V hlbšej panvici rozohrejte 2 lyžice olivového oleja, pridajte najemno nakrájanú cibuľku a opečte.
  • Pridajte cesnak nasekaný na drobno a ryžu, 2-3 minúty opečte, potom zalejte vývarom, priveďte do varu a za občasného miešania varte 15 minút.
  • Zalejte kokosvým mliekom, pridajte tekvicové pyré, dochuťte soľou a korením a varte ešte 5 minút.
  • Hrniec znova spoloviny naplňte vodou, priveďte do varu, vložte kel a 5 minút povarte.
  • Sceďte, na panvici rozohrejte lyžicu olivového oleja, pridajte kel a 3 minúty opečte.
  • Tekvicové rizoto podávajte v miske alebo na tanieri s porciou opečeného ružičkového kelu na vrchu a posypané orechy.
Rizoto z tekvice s opečeným ružičkovým kelom a pekanovými orechmi
Zdroj: biancazapatka.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.