Okrem kuracích stehien môžete použiť samozrejme aj kuracie krídla či prsia. Vzhľadom na charakter receptu je vhodnejšie z mäsa pred marinovaním odstrániť jeho kožu. Pokiaľ dávate prednosť pálivejším pokrmom, použite ostrý kečup.
Ingrediencie:
- 6 kuracích stehien
- 6 PL kečupu
- 2 PL paradajkového pyré
- 3 PL worcestrové omáčky
- 2 PL medu
- 1 strúčik cesnaku
- soľ, korenie
Postup:
- Umyté a koža zbavené kuracie mäso jemne na povrchu narezajte, marináda do neho lepšie prenikne.
- Vo väčšej miske dôkladne zmiešajte kečup, paradajkové pyré, med, worcestrovú omáčku, prelisovaný cesnak, soľ a korenie.
- Následne do marinády vložte mäso a zo všetkých strán do neho marinádu pomocou štetca, lyžičky či rúk dôkladne aplikujte.
- Následne misku priklopte a vložte na aspoň hodinu do chladničky.
- Medzitým si predhrejte rúru na 200 ° C a pripravte si pekáč či plech.
- Do pekáča potom vložte nemarinované kuracie mäso a prelejte ho zvyškom marinády, ktorá zostala v miske.
- Pečte približne 35-40 minút.
Kuracie stehná v medovej marináde chutia znamenite s americkými zemiakmi či zemiakovou kašou.