Kačica a med tvoria nesmrteľnú kombináciu. Namiesto obvyklých jabĺk v našom recepte vkladáme do útrob kačice cesnak a cibuľu. Podobným spôsobom môžete pripravovať nielen celú kačicu, ale aj iba kačacie prsia.
Ingrediencie:
- 1 celá kačica
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1/4 šálky medu
- 1 čajová lyžička sušeného mletého cesnaku
- 1 čajová lyžička korenia
- 2 čajové lyžičky soli
- 2 čajové lyžičky sladkej papriky
- rozmarín
Postup:
- Kožu umyté a osušené kačice narezajte zľahka nožom až k mäsu, aby sa korenie a med následne lepšie dostali k mäsu.
- Vnútro kačice potrite trochou medu a vyplňte nakrájanou cibuľou, strúčikmi cesnaku a vetvičkami rozmarínu.
- V malej miske si zmiešajte všetko korenie, teda soľ, papriku, korenie a mletý cesnak.
- Touto zmesou následne kačicu zo všetkých strán dôkladne potrite.
- Predhrejte si rúru na 200°C.
- Kačicu vložte do pekáča alebo na rošt, pod ktorý vložíte pekáč na odkvapkanie tuku, a pečte 15 minút.
- Po uplynutí tejto doby teplotu znížte na 180 ° C, priklopte vekom av závislosti od veľkosti kačice pečte približne 2 hodiny.
- Po celú dobu pečenia približne každých 10-15 minút kačicu zľahka potrite medom.
Kačica s medovou marinádou chutí skvele s žemľovou či zemiakovou knedľou a kapustou.