Kačica pečená na mede

Kačica pečená na mede

Kačica a med tvoria nesmrteľnú kombináciu. Namiesto obvyklých jabĺk v našom recepte vkladáme do útrob kačice cesnak a cibuľu. Podobným spôsobom môžete pripravovať nielen celú kačicu, ale aj iba kačacie prsia.

Ingrediencie:

  • 1 celá kačica
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1/4 šálky medu
  • 1 čajová lyžička sušeného mletého cesnaku
  • 1 čajová lyžička korenia
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 2 čajové lyžičky sladkej papriky
  • rozmarín

Postup:

  1. Kožu umyté a osušené kačice narezajte zľahka nožom až k mäsu, aby sa korenie a med následne lepšie dostali k mäsu.
  2. Vnútro kačice potrite trochou medu a vyplňte nakrájanou cibuľou, strúčikmi cesnaku a vetvičkami rozmarínu.
  3. V malej miske si zmiešajte všetko korenie, teda soľ, papriku, korenie a mletý cesnak.
  4. Touto zmesou následne kačicu zo všetkých strán dôkladne potrite.
  5. Predhrejte si rúru na 200°C.
  6. Kačicu vložte do pekáča alebo na rošt, pod ktorý vložíte pekáč na odkvapkanie tuku, a pečte 15 minút.
  7. Po uplynutí tejto doby teplotu znížte na 180 ° C, priklopte vekom av závislosti od veľkosti kačice pečte približne 2 hodiny.
  8. Po celú dobu pečenia približne každých 10-15 minút kačicu zľahka potrite medom.

Kačica s medovou marinádou chutí skvele s žemľovou či zemiakovou knedľou a kapustou.

Pečená kačica na mede servírovaná na šalátovom liste s granátovým jablkom
zdroj: houseofnasheats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.