Medové filety z lososa

Medové filety z lososa

Jednou zo špecialít, ktorú ponúkajú mnohé vyhlásené reštaurácie, sú lososové filety s medovým prelivom. Poďme si ich spoločne pripraviť!

Ingrediencie:

  • 4 filety z lososa
  • 1/3 šálky medu
  • 1/4 šálky sójovej omáčky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 3 PL olivového oleja
  • 1 lyžička vločiek z červeného korenia
  • 1 citrón
  • soľ, korenie

Postup:

  1. V stredne veľkej miske zmiešajte med, sójovú omáčku, citrónovú šťavu a vločky z červeného korenia.
  2. V panvici rozohrejte dve lyžice oleja a vložte osolené a okorenené filety.
  3. Restujte lososa z každej strany približne 5 minút, v zavilosti na výške filiet.
  4. Pridajte do panvice zvyšný olej a prelisovaný cesnak.
  5. Povarte približne 1 minútu.
  6. Následne do panvice prelejte aj zmes z misky a na kolieska nakrájané plátky citróna.
  7. Za stáleho miešania zmes varte do doby, než sa jej množstvo zredukuje asi o tretinu.
  8. Lososa počas celej doby priebežne touto zmesou prelievajte.

Filety servírujte s ryžou či americkými zemiakmi ozdobené plátkami citróna.

Lososové filety s medovým prelivom a plátkami citróna
zdroj: delish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.