Jednou zo špecialít, ktorú ponúkajú mnohé vyhlásené reštaurácie, sú lososové filety s medovým prelivom. Poďme si ich spoločne pripraviť!
Ingrediencie:
- 4 filety z lososa
- 1/3 šálky medu
- 1/4 šálky sójovej omáčky
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 PL citrónovej šťavy
- 3 PL olivového oleja
- 1 lyžička vločiek z červeného korenia
- 1 citrón
- soľ, korenie
Postup:
- V stredne veľkej miske zmiešajte med, sójovú omáčku, citrónovú šťavu a vločky z červeného korenia.
- V panvici rozohrejte dve lyžice oleja a vložte osolené a okorenené filety.
- Restujte lososa z každej strany približne 5 minút, v zavilosti na výške filiet.
- Pridajte do panvice zvyšný olej a prelisovaný cesnak.
- Povarte približne 1 minútu.
- Následne do panvice prelejte aj zmes z misky a na kolieska nakrájané plátky citróna.
- Za stáleho miešania zmes varte do doby, než sa jej množstvo zredukuje asi o tretinu.
- Lososa počas celej doby priebežne touto zmesou prelievajte.
Filety servírujte s ryžou či americkými zemiakmi ozdobené plátkami citróna.