Viete, že rezance s tvarohom sú veľmi obľúbené v Maďarsku? Tento recept je navyše ozvláštnený hneď niekoľkými ďalšími zaujímavými ingredienciami, ako sú hrozienka či kukuričné lupienky.
Ingrediencie:
- 400 g cestovín
- 3/4 šálky cukru
- 50 g masla
- 400 g tvarohu
- 400 g kyslej smotany
- 4 vajcia
- 2 PL vanilkového extraktu
- 1/4 šálky hrozienok
- 1 šálka kukuričných lupienkov
- 2 lyžičky škorice
Postup:
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- Na panvici rozpustite maslo a trochou masla vymažte zapekaciu misku či pekáč.
- Cestoviny uvarte podľa návodu tak, aby boli takzvané al dente.
- Uvarené cestoviny sceďte a opláchnite studenou vodou.
- Následne cestoviny vložte do misky a pridajte k nim zvyšok rozpusteného masla, tvaroh, kyslú smotanu, vajcia, vanilkový extrakt, hrozienka a polovicu šálky cukru.
- Všetko dôkladne premiešajte.
- V inej miske rozdrvte kukuričné lupienky a pridajte k nim zvyšok cukru a škoricu.
- Cestovinovú zmes opatrne preložte do zapekacej misky a uhlaďte špachtľou.
- Na záver posypte cestoviny zmesou lupienkov, škorice a cukru.
- Zapekaciu misku vložte do predhriatej rúry a pečte približne 45-50 minút.
Dávate prednosť klasickým fliačikom s údeným či hubami? Načerpajte inšpiráciu z našich receptov na zapečené cestoviny !