Chuť aj vôňa jabĺk a škorice robí z tohto pokrmu neodolateľnú pochúťku. Môžete samozrejme pridať aj hrsť orechov, mandlí či pistácií. Vašej fantázii sa medze nekladú!
Ingrediencie:
- 500 g cestovín
- 300 g olúpaných a nastrúhaných jabĺk
- 1/2 šálky cukru
- 5 vajec
- 2 lyžičky škorice
- 2 PL olivového oleja
- soľ
Postup:
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- Cestoviny uvarte podľa návodu.
- V medziobdobí vo väčšej mise zmiešajte rozšľahané vajcia, škoricu, cukor a soľ.
- Vymažte olejom zapekaciu misku či pekáč, v ktorom chcete cestoviny pripravovať.
- Uvarené cestoviny prepláchnite v studenej vode a nechajte odkvapkať.
- Do misy s vaječnou zmesou pridajte cestoviny a nastrúhané jablká.
- Všetko dôkladne premiešajte.
- Cestovinovú zmes preložte do zapekacej misky.
- Pečte približne 45-50 minút dozlatista.
Sladké cestoviny s jablkami servírujte posypané škoricou.
Veľmi chutné múčniky sa dajú pripraviť aj z lístkového cesta . Mnoho z nich je navyše veľmi rýchlych a ľahkých.