Lasagne na sladko s jahodami

Lasagne na sladko s jahodami

Máte radi lasagne? Skúste tentoraz nahradiť mäso a zeleninu ovocím, konkrétne čerstvými jahodami. Uvidíte, že nebudete ľutovať!

Ingrediencie:

  • 1 kg čerstvých jahôd
  • 400 g lasagne
  • 3 bielky
  • 4 PL agátového medu
  • 2 PL mandľových plátkov
  • 2 vanilkové struky
  • medovka

Postup:

  1. Lasagne uvarte podľa návodu.
  2. Predhrejte rúru na 200°C.
  3. Dve tretiny umytých jahôd roztlačte do podoby pyré a zmiešajte s tromi lyžicami agátového medu.
  4. Zvyšok jahôd nakrájajte na plátky.
  5. Umyte lístočky medovky a nakrájajte ich na malé kúsky.
  6. Z vnútra vanilkových strukov zoškrabnite semienka a pridajte ich do jahodového pyré.
  7. Do vymastenej zapekacej misky vkladajte striedavo vrstvu lasagnej a jahodovej pyré.
  8. Každú vrstvu na záver posypte medovkou a pridajte niekoľko na plátky nakrájaných jahôd.
  9. Poslednú vrstvu vytvorte iba z lasagní.
  10. Vložte do rúry a pečte približne 15-20 minút.
  11. V medziobdobí z bielkov vyšľahajte sneh, zmiešajte ho so zvyškom agátového medu.
  12. Touto zmesou zalejete lasagne a pečte pri teplote 140 ° C ešte približne 10-12 minút.

Tieto jahodové cestoviny na sladko servírujte ozdobené šľahačkou a plátkami mandlí.

Jahodové lasagne ozdobené šľahačkou a plátkami mandlí
zdroj: eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.