Príprava v rúre je nielen zdravšia, ale aj menej náročná, pretože nevyžaduje, aby ste celý čas stáli pri platni ako pri klasickom vyprážaní. Nezabudnite, že aj počas pečenia je nutné ružičky niekoľkokrát obrátiť.
Ingrediencie:
- 1 hlava karfiolu
- 2 vajcia
- 6 PL hladkej múky
- 1 PL mlieka
- 10 PL strúhanky
- olivový olej
- soľ
Postup:
- Predhrejte si rúru na 200°C.
- Do samostatných misiek si pripravte hladkú múku, strúhanku a rozšľahané vajcia s mliekom a trochou soli.
- Karfiol rozdeľte na jednotlivé ružičky, ktoré následne umyte a osušte.
- Jednotlivé kúsky postupne obaľujte v múke, vajíčku a strúhanke a pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pred vložením do rúry karfiol pokvapkajte trochou olivového oleja.
- Pečte v predhriatej rúre približne 40-45 minút.
- V medziobdobí ružičky niekoľkokrát obráťte, aby sa opekli rovnomerne.
Karfiol vyprážaný v rúre podávajte so zeleninovým šalátom.
Pokiaľ vás príprava karfiolu v rúre zaujala. Skúste ho zapiecť spoločne s ďalšími ingredienciami, ako sú zemiaky či syr. Inšpirujte sa našimi receptami na zapečený karfiol !