Tradičný karfiol v trojobale

Tradičný karfiol v trojobale

Múka, vajíčko a strúhanka. To sú tri nevyhnutné ingrediencie pre tento pokrm. Aj keď mnoho ľudí si obaľovanie uľahčuje a múku zmiešava s vajcom, my odporúčame postupné obalenie v troch krokoch!

Ingrediencie:

  • 1 hlava karfiolu
  • 3 vajcia
  • 8 PL hladkej múky
  • 12 PL strúhanky
  • olej
  • soľ

Postup:

  1. Umytý karfiol rozoberte na jednotlivé ružičky a dajte variť do osolenej vody.
  2. Varte do polomäkka, približne 5-7 minút v závislosti od veľkosti karfiolových ružičiek.
  3. Následne karfiol sceďte a ochlaďte pod studenou vodou.
  4. Nechajte karfiol chvíľku odkvapkať.
  5. Jednotlivé ružičky následne obaľte najskôr v hladkej múke, následne v rozšľahanom vajci s trochou soli a na záver v strúhanke.
  6. Takto obalený karfiol smažte na panvici s olejom zo všetkých strán dozlatista.
  7. Po vybratí položte karfiol na niekoľko málo minút na papierové utierky, ktoré absorbujú tuk.

Vyprážaný karfiol v trojobale podávajte so zemiakovou kašou či zemiakmi a tatárskou omáčkou.

Kúsky karfiolu obalené v tradičnom trojobale
zdroj:fromthegrapevine.com

Radi by ste si pripravili karfiol zdravším spôsobom? Vyskúšajte varenie v parnom hrnci . Ohodnotili sme ich a uviedli sme si ich ďalšie výhody.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.