Múka, vajíčko a strúhanka. To sú tri nevyhnutné ingrediencie pre tento pokrm. Aj keď mnoho ľudí si obaľovanie uľahčuje a múku zmiešava s vajcom, my odporúčame postupné obalenie v troch krokoch!
Ingrediencie:
- 1 hlava karfiolu
- 3 vajcia
- 8 PL hladkej múky
- 12 PL strúhanky
- olej
- soľ
Postup:
- Umytý karfiol rozoberte na jednotlivé ružičky a dajte variť do osolenej vody.
- Varte do polomäkka, približne 5-7 minút v závislosti od veľkosti karfiolových ružičiek.
- Následne karfiol sceďte a ochlaďte pod studenou vodou.
- Nechajte karfiol chvíľku odkvapkať.
- Jednotlivé ružičky následne obaľte najskôr v hladkej múke, následne v rozšľahanom vajci s trochou soli a na záver v strúhanke.
- Takto obalený karfiol smažte na panvici s olejom zo všetkých strán dozlatista.
- Po vybratí položte karfiol na niekoľko málo minút na papierové utierky, ktoré absorbujú tuk.
Vyprážaný karfiol v trojobale podávajte so zemiakovou kašou či zemiakmi a tatárskou omáčkou.
Radi by ste si pripravili karfiol zdravším spôsobom? Vyskúšajte varenie v parnom hrnci . Ohodnotili sme ich a uviedli sme si ich ďalšie výhody.