Myslíte si, že na obalenie je ako jedna z ingrediencií vždy nutné vajíčko? Tento jednoduchý recept vás presvedčí o opaku! V prípade, že máte radi pikantné jedlá, môžete pridať väčšie množstvo štipľavej omáčky.
Ingrediencie:
- 1 hlava karfiolu
- 1 šálka múky
- 1/2 šálky kukuričného škrobu
- 1 šálka vody
- 2 šálky bylinkovej strúhanky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 PL pálivej omáčky (napríklad chilli omáčky) či dijonskej horčice
- olej
- soľ
Postup:
- Karfiol rozoberte na ružičky a vložte na niekoľko minút povariť do osolenej vody.
- Po uvarení karfiol sceďte a schlaďte v miske so studenou vodou.
- Vo väčšej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, kukuričný škrob a soľ.
- Pridajte vodu a pálivú omáčku a všetko dôkladne premiešajte do podoby hladkého cestíčka.
- Karfiolové ružičky následne pomorte do misky s cestíčkom.
- Nechajte odkvapkať a potom ich obaľte v strúhanke, ktorú ste si pripravili do ďalšej misky.
- Na panvici rozohrejte dostatočné množstvo oleja a následne jednotlivé kúsky karfiolu smažte dozlatista.
- Po vybratí vyprážaný karfiol položte na papierové utierky, ktoré absorbujú prebytočný olej.
Pikantný obaľovaný karfiol chutí znamenite so zemiakmi a tatárskou omáčkou.
Bylinkovú strúhanku nemusíte nutne kupovať predpripravenú. Veľmi ľahko si ju môžete pripraviť sami doma. Stačí, keď do obyčajnej strúhanky primiešate zmes čerstvých nasekaných byliniek. Vhodnými bylinkami sú napríklad tymián, oregano, majorán, pažítka či saturejka.