Obaľované karfiolové steaky s hubami

Obaľované karfiolové steaky s hubami

Túžite po zmene? Namiesto klasických ružičiek nakrájajte karfiol na plátky. Uvidíte, že pokrm bude rovnako chutný, ale vizuálne zaujímavejší!

Ingrediencie:

Karfiol

  • 1 hlava karfiolu
  • 1 šálka mlieka
  • 1 PL jablčného octu
  • 3/4 šálky múky
  • 1/2 šálky kukuričného škrobu
  • 2 šálky strúhanky, ideálne bylinkové
  • olej
  • soľ, korenie

Huby

  • 1 šálka šampiňónov nakrájaných na plátky
  • 1 šálka zeleninového vývaru
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 PL olivového oleja
  • 2 PL masla
  • 2 PL múky
  • tymian
  • oregano
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 200°C.
  2. Karfiol nakrájajte na hrubšie plátky.
  3. V miske zmiešajte múku s kukuričným škrobom.
  4. Pridajte soľ, korenie a mlieko, v ktorom ste predtým rozmiešali jablkový ocot.
  5. Všetko dôkladne premiešajte.
  6. Do ďalšej misky si pripravte strúhanku.
  7. Následne jednotlivé plátky karfiolu najprv namočte do zmesi a potom obaľte v strúhanke.
  8. Na panvici rozohrejte olej a následne v ňom karfiolové plátky z oboch strán dozlatista osmažte, približne 2-3 minúty z každej strany.
  9. Následne tieto predsmažené plátky vložte na plech s papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre približne 5-7 minút.
  10. Medzitým si na panvici s olejom zľahka orestujte prelisovaný cesnak a plátky šampiňónov, približne 5 minút. Počas miešania pridajte soľ a korenie.
  11. Zmes z panvice odstráňte a do panvice dajte rozpustiť maslo.
  12. Pridajte múku a za stáleho miešania varte zhruba 1 minútu.
  13. Prilejte zeleninový vývar a za stáleho miešania ešte chvíľku povarte.
  14. Na záver pridajte bylinky, soľ, korenie, zmes šampiňónov a dôkladne premiešajte.

Steaky z karfiolu podávajte preliate hubovou omáčkou.

Obaľované steaky z karfiolu s hubovým prelivom
zdroj:rabbitandwolves.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.