Vyprážanie je považované za nie celkom zdravý spôsob prípravy pokrmov. Nahraďte ho pečením a vaša obľúbená pochúťka bude hneď zdravšia!
Ingrediencie:
- 1 hlava karfiolu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 šálky masla
- 1 šálka strúhanky
- 1/2 šálky strúhaného parmezánu
- olej
- soľ, korenie
Postup:
- Predhrejte si rúru na 200°C.
- Umytý karfiol rozdeľte na ružičky približne rovnakej veľkosti.
- V malom hrnci na miernom ohni rozpustite maslo a pridajte doň prelisované strúčiky cesnaku. Dôkladne premiešajte.
- V miske zmiešajte strúhanku, parmezán, soľ a korenie.
- Každý kúsok karfiolu namočte najskôr do cesnakového masla a následne do zmesi strúhanky a parmezánu.
- Jednotlivé obalené kúsky pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Plech vložte do rúry a pečte domäkka a dozlatista, približne 35-40 minút.
Obaľovaný karfiol bez vyprážania servírujte so zemiakovou kašou a zeleninovou oblohou. Zdroj: crunchycreamysweet.com