Spojenie sviežej, šťavnatej zeleniny a ľahko pikantného mletého mäsa je dokonalé.
Ingrediencie
- 1 veľká cuketa
- 250 g mletého mäsa
- 1 šalotka
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice sušených paradajok v oleji + 2 lyžice oleja
- 1 lyžica korenia zmesi talianskych byliniek (bazalka, oregano, rozmarín, estragón)
- 100 g strúhaného syra parmezánového typu
- čerstvá petržlenová vňať
Postup
- Cuketu umyte, pozdĺžne rozrežte a vydlabte lyžicou.
- Dužinu nakrájajte.
- Cesnak a šalotku olúpte a nasekajte najemno, sušené paradajky tiež pokrájajte.
- Olej zo sušených paradajok rozohrejte na panvici.
- Vložte šalotku a paradajky a orestujte.
- Pridajte cesnak, mäso a cuketu, zasypte korením, soľou a korením a opekajte kým mäso nezhnedne.
- Zmes preložte z panvice do vydlabaných cukiet, posypte nastrúhaným syrom.
- Dajte ich na plech alebo do zapekacej misky a pečte v rúre vyhriatej na 180 ° približne 20 minút.