Nie nadarmo patria plnené papriky medzi klasiku slovenskej kuchyne – sú chutné, výživné a nakŕmite nimi celú rodinu.
Ingrediencie
- 3 väčšie papriky
- 250 g bravčového mletého mäsa
- 60 g ryže
- 3 paradajky
- 60 g tvrdého syra
- 2 lyžice rastlinného oleja
- čersvá petržlenová vňať
- soľ
- korenie
Postup
- Ryžu uvarte podľa návodu na obale.
- Papriky pozdĺžne rozrežte a odstráňte z nich semienka.
- Paradajky nasekajte na drobné kúsky.
- Mäso zmiešajte so soľou, čiernym korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Pridajte uvarenú a vychladnutú ryžu a kúsky paradajok a premiešajte.
- Paprikové lodičky naplňte mäsovou zmesou a posypte nastrúhaným syrom.
- Zapekaciu misku vymažte rastlinným olejom, vložte do nej papriky a pečte 35 -40 minút v rúre vyhriatej na 180 °.
- Podávajte s pečivom alebo ľahkým šalátom.