Pokrm, ktorý k svojmu názvu prišiel vďaka syru holandského typu, ktorý sa pridáva do mäsa. Inak ide o čisto českú klasiku. Skúste si ho pripraviť z kuracieho mletého mäsa. Je ľahšia a určite si pochutnáte.
Ingrediencie
- 300 g mletého kuracieho mäsa
- 150 g syra gouda
- 2 vajcia
- 4 lyžice hladkej múky
- soľ
- korenie
- čerstvý petržlen alebo pažítka
- múka a strúhanka na obalenie
- 3 lyžice rastlinného oleja
Postup
- Syr nastrúhajte na hrubom strúhadle
- Zmiešajte 1 vajce, mäso, syr a 4 lyžice múky.
- Osoľte, okoreňte a riadne premiešajte.
- Vytvorte fašírky a obaľte ich najprv v múke, potom v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhanke.
- Vo väčšej panvici rozpáľte lyžicu oleja a rezne smažte z oboch strán do zlatista.
- Servírujte posypané čestvými bylinkami a podávajte s varenými, alebo šťouchanými zemiakmi, alebo so zemiakovou kašou.