Ušetrite čas a pripravte si poctivú gulášovku z mletého mäsa. Je jednoduchá a rýchla, pritom skvele chutí a naozaj zasýti. Bez výčitiek ju môžete pripraviť aj ako hlavný chod.
Ingrediencie
- 200 g mixu hovädzieho a bravčového mletého mäsa
- 4 stredné zemiaky
- 1 menšia cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica oleja
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice masla
- soľ
- korenie
- ¼ lyžičky rasce
- ¼ lyžičky majoránky
- 4 lyžičky sladkej papriky
Postup
- V hrnci rozohrejte olej, pridajte najemno nasekanú cibuľu a opražte.
- Pridajte nadrobno nakrájaný cesnak, 1 lyžičku papriky a nechajte rozvoňať.
- Vložte mäso a poriadne premiešajte a pár minút opekajte.
- Osoľte, pridajte rascu a zvyšok papriky, premiešajte a zalejte litrom vody.
- Varte pod pokrievkou na miernom plameni 15 minút.
- Zemiaky umyte, oškrabte a pokrájajte na kocky.
- V menšom hrnci alebo panvičke si pripravte zápražku: rozpustite maslo, zaprášte múkou a premiešajte, odstavte z plameňa.
- Do polievky pridajte zemiaky, zápražku a majorán, premiešajte a varte ďalších 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.
- Podávajte s čerstvým pečivom.