Super rýchle, jednoduché, lahodné a úplne originálne. Skúste mleté mäso podľa vietnamského receptu.
Ingrediencie
- 1 a ½ lyžice oleja
- ½ cibule
- 2 lyžičky najemno nasekaného zázvoru
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 malá čili paprička
- 500 g mletého bravčového
- 5 lyžíc hnedého cukru
- 2 lyžice rybej omáčky
- 200 g ryže
Postup
- Ryžu dajte variť podľa návodu na obale.
- Vo väčšej panvici rozplatí olej, pridajte najemno nasekanú cibuľu, cesnak, chilli papričku a zázvor a orestujte.
- Pridajte mäso, premiešajte a opekajte kým úplne nezhnedne.
- Zasypte cukrom a prelejte rybou omáčkou, premiešajte a potom nechajte samovoľne opekať 2 mniuty, aby mäso skaramelizovalo.
- Premiešajte a nechajte ešte raz asi pol minúty skaramelizovať.
- Podávajte s porciou ryže as čerstvou zeleninou.