Túžite po niečom, čo nielen váš žalúdok, ale aj vaše oči? Uvarte si lahodný ryžový pokrm so zeleninou, ktorý doslova hýri farbami!
Ingrediencie
- 300 g ryže
- 150 g bravčového mäsa
- 1 jarná cibuľka
- 150 g šampiňónov
- 150 g červenej papriky
- 100 g cukety
- 60 g špargle
- 80 g hrášku
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 20 g masla
- 20 g bieleho vína
- 800 g zeleninového vývaru
- soľ, korenie
- parmezán alebo Grada Padano syr na ozdobu
Postup
- V hrnci či panvici na masle osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Pridajte na kocky nakrájané bravčové mäso a orestujte.
- Prisypte ryžu a niekoľko minút nechajte tiež restovať.
- Zalejte zeleninovým vývarom a bielym vínom, priveďte do varu a pridajte nakrájanú zeleninu a šampiňóny.
- Priklopte pokrievkou a za občasného miešania duste približne 20 minút, až bude mäso, ryža aj zelenina mäkká.
- Osoľte, okoreňte a všetko dôkladne premiešajte.
- Podávajte posypané strúhaným parmezánom či syrom Grada Padano.
Rizoto možno samozrejme pripraviť aj v bezmäsitej podobe, pozrite sa na naše recepty na vegetariánske rizoto v siedmich rôznych variantoch.