Ak chcete vyskúšať netradičný spôsob prípravy, zapečte ryžu v rúre. Mäso ako také je možné tiež nahradiť konzervou či klobásou.
Ingrediencie
- 300 g ryže
- 400 g bravčovej konzervy alebo klobásy
- 2 póry
- 1 cibuľa
- 4 šálky vývaru
- 1 šálka mrazeného hrášku
- 40 g masla
- strúhaný parmezán
- nasekaná čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup
- Predhrejte rúru s ventilátorom na 180 °C.
- Medzitým si v hrnci na masle zľahka orestujte mäso z bravčovej konzervy alebo klobásu.
- Následne mäso z panvice odstráňte a orestujte nakrájanú cibuľu a pór, osoľte a okoreňte.
- Prisypte ryžu, prilejte vývar, pridajte bravčové mäso a dôkladne premiešajte.
- Vložte pokrievkou priklopený hrniec do predhriatej rúry na približne 15-20 minút, než ryža zmäkne a vývar sa vyvarí.
- Pridajte hrášok, parmezán a nechajte v rúre niekoľko minút odpočinúť, kým sa hrášok ohreje.
- Servírujte posypané parmezánom a čerstvou petržlenovou vňaťou.