Viete, že hrášok obsahuje veľké množstvo fosforu a draslíka? Používať ho môžete mrazený, čerstvý aj sterilizovaný.
Ingrediencie
- 400 g ryže
- 200 g bravčového mäsa
- 5 šálok vývaru
- 70 g mrazeného hrášku
- 5 PL olivového oleja
- 1 šalotka
- 3 strúčiky cesnaku
- 50 g strúhaného parmezánu
- šťava z jedného citróna
- citrónová kôra
- soľ, korenie
- čerstvá petržlenová vňať
Postup
- Do hlbšej panvice s olivovým olejom pridajte nadrobno nakrájanú šalotku.
- Restujte dozlatista, potom pridajte prelisovaný cesnak a na kúsky nakrájané bravčové mäso.
- Niekoľko minút za stáleho miešania restujte.
- Pridajte ryžu, časť citrónovej kôry, soľ, korenie a miešajte po dobu približne 2 minút.
- Prilejte k zmesi vývar a varte do doby, kým je ryža aj mäso mäkké a vývar takmer úplne nevymizne.
- Následne vmiešajte časť nastrúhaného parmezánu, hrášok a citrónovú šťavu, povarte ešte niekoľko málo minút.
- Podávajte ozdobené citrónovou kôrou, parmezánom a nasekanou petržlenovou vňaťou.