Cestoviny so špenátom a parmezánom

Cestoviny so špenátom a parmezánom

Neviete, čo si dnes uvariť na večeru? Vyskúšajte tento rýchly a jednoduchý recept, na ktorý opäť potrebujete iba pár surovín.

INGREDIENCIA (4 osoby)

  • ľubovoľné cestoviny
  • 3 lyžice masla
  • 2 strúčiky drveného cesnaku
  • 5-6 šálok špenátu (čerstvé balené listy)
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánu
  • soľ a čerstvo mleté korenie

POSTUP

  1. Uvarte cestoviny podľa návodu.
  2. Zlejte ich, ale nechajte si bokom 1/2 šálky vody z cestovín.
  3. V hrnci alebo vyššej panvici rozohrejte maslo na strednú teplotu.
  4. Pridajte prelisovaný cesnak a smažte 2-3 min.
  5. Pridajte uvarené cestoviny a listy špenátu.
  6. Opatrne miešajte, tak dlho, pokiaľ sa listy špenátu nescvrknú.
  7. Pokiaľ začnú byť cestoviny príliš suché, prilievajte vodu, ktorú ste si odliali do šálky.
  8. Pridajte 1/4 šálky parmezánu a zamiešajte.
  9. Osoľte a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením.
  10. Preložte cestoviny do väčšej misy, posypte zvyšným parmezánom a hneď podávajte.
Špagety so špenátom na tanieri s vidličkou
www.twopeasandtheirpod.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.