Ľahké citrónové rigatoni s lososom

Ľahké citrónové rigatoni s lososom

Plné čerstvých chutí a zároveň tak zdravé! Sú svieže a jednoduché, as čerstvou bazalkou, cesnakom, citrónovou šťavou, kaparmi a lososom máte leto prakticky na tanieri.

Ingrediencie

  • 500 g cestovín rigatoni
  • 1 lyžička drveného cesnaku
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1/2 šálky čerstvých listov bazalky, jemne nasekaných
  • soľ a korenie na dochutenie
  • filé z lososa s hmotnosťou 500 g
  • kôra z jedného citróna
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 čajové lyžičky kapar
  • strúhaný parmezán

Postup

  1. Uvarte cestoviny podľa pokynov na obale.
  2. Medzitým dochuťte lososa soľou a korením a pečte pri 180 ° C po dobu 15-20 minút, v závislosti na hrúbke.
  3. Akonáhle sú cestoviny uvarené, sceďte ich a premiešajte s cesnakom, olivovým olejom, bazalkou a dochuťte soľou a korením.
  4. Pridajte do cestovín citrónovú šťavu, kôru a kapary a premiešajte.
  5. Nakrájajte lososa na kúsky.
  6. Jemne ho premiešajte s cestovinami.
  7. Pokrm servírujte horúci s nastrúhaným parmezánom.
Rigatoni s lososom a parmezánom s vidličkou na bielom tanieri.
www.thecookingjar.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.