Plné čerstvých chutí a zároveň tak zdravé! Sú svieže a jednoduché, as čerstvou bazalkou, cesnakom, citrónovou šťavou, kaparmi a lososom máte leto prakticky na tanieri.
Ingrediencie
- 500 g cestovín rigatoni
- 1 lyžička drveného cesnaku
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1/2 šálky čerstvých listov bazalky, jemne nasekaných
- soľ a korenie na dochutenie
- filé z lososa s hmotnosťou 500 g
- kôra z jedného citróna
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 2 čajové lyžičky kapar
- strúhaný parmezán
Postup
- Uvarte cestoviny podľa pokynov na obale.
- Medzitým dochuťte lososa soľou a korením a pečte pri 180 ° C po dobu 15-20 minút, v závislosti na hrúbke.
- Akonáhle sú cestoviny uvarené, sceďte ich a premiešajte s cesnakom, olivovým olejom, bazalkou a dochuťte soľou a korením.
- Pridajte do cestovín citrónovú šťavu, kôru a kapary a premiešajte.
- Nakrájajte lososa na kúsky.
- Jemne ho premiešajte s cestovinami.
- Pokrm servírujte horúci s nastrúhaným parmezánom.