Špagety s bazalkovým pestom

Špagety s bazalkovým pestom

Pripravte si lahodný, rýchly a jednoduchý letný recept! Možno ho podávať ako hlavné jedlo alebo prilohu a môžete si ho vychutnať teplý aj studený.

Ingrediencie

Domáce pesto

  • 2 šálky bazalky
  • ¼ šálky pražených píniových orieškov
  • 4-5 lyžíc olivového oleja
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 a ½ lyžice drveného cesnaku
  • ½ šálky parmezánu
  • ½ lyžičky soli
  • 1/8 lyžičky korenia

Cestoviny

  • 500 g špaget
  • 2 lyžice pražených píniových orieškov
  • cherry paradajky, čerstvá bazalka, parmezán na ozdobenie

Postup

  1. Uvarte špagety podľa pokynov na obale, nezabudnite osoliť vodu.
  2. Uvarené špagety sceďte (neoplachujte), vráťte do suchého hrnca, prikryte pokrievkou a odložte bokom.
  3. Zatiaľ čo sa cestoviny varia, pripravte si domáce pesto.
  4. Zahrejte píniové oriešky v malej panvici na strednom plameni a premiešajte, akonáhle si všimnete, že začínajú hnednúť.
  5. Pražené oriešky odstavte a nechajte vychladnúť.
  6. Vložte olivový olej a lístky bazalky do vysoko výkonného mixéra.
  7. Mixujte asi 60 sekúnd, kým sa ingrediencie nespoja, ale zároveň ešte nie sú úplne hladké.
  8. Možno budete musieť mixér pozastaviť, zoškriabať prísady zo strán a potom pokračovať v mixovaní.
  9. Pridajte ¼ šálky píniových orieškov, cesnak, citrónovú šťavu, parmezán, soľ a korenie a mixujte, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu (asi 30-60 sekúnd).
  10. Ochutnajte a podľa potreby dosoľte a dokoreníme.
  11. Preložte teplé cestoviny do servírovacej misky.
  12. Pridajte domáce pesto a vmiešajte do cestovín.
  13. Posypte zvyšnými praženými píniovými orieškami.
  14. Pridajte paradajky a čerstvú bazalku, prípadne parmezán.
  15. Podávajte teplé alebo dajte do chladničky a nechajte vychladnúť.
Špagety s pestom, cherry paradajkami a bazalkou na tanieri.
www.joyfoodsunshine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.