Krémové tagliatelle s krevetami

Krémové tagliatelle s krevetami

Krémové cestoviny s krevetami s chuťou cesnaku a citrónu sú ľahké a pritom tak vynikajúce. Vyskúšajte ich aj vy!

Ingrediencie

  • 500 g cestovín tagliatelle
  • 3 lyžice masla
  • 500 g vylúpaných kreviet
  • 4 drvené strúčiky cesnaku
  • 250 ml smotany
  • 2-3 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate, jemne nasekané
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Uvarte cestoviny vo veľkom hrnci vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale.
  2. Sceďte a nechajte si 1 šálku vody z cestovín stranou.
  3. Medzitým na veľkej panvici rozpustite 2 lyžice masla a postupne orestujte krevety, kým nebudú zlatohnedé a nepriehľadné.
  4. Krevety podľa chuti dochuťte.
  5. Vyberte z panvice a odložte bokom.
  6. Pridajte zvyšné maslo a cesnak a restujte niekoľko sekúnd, kým nebude cesnak voňavý, potom nalejte smotanu, citrónovú šťavu (začnite 2 lyžicami a podľa potreby pridávajte ďalšie), petržlenovú vňať a dochuťte.
  7. Nechajte dusiť na miernom plameni.
  8. Vráťte krevety späť do panvice a dochuťte.
  9. Pridajte cestoviny a trochu vody z varenia a premiešajte, aby boli tagliatelle úplne pokryté omáčkou.
Tagliatelle s krevetami na tanieri s vidličkou.
www.simply-delicious-food.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.