Recept je súčasťou kultúrneho a gastronomického dedičstva Francúzska.
Pripravte si túto špecialitu a ohromte svojich hostí!
Ingrediencie
- 500 g husacej pečene (ako alternatívu možno pripraviť aj kačaciu pečeň foie gras)
- 1 čajová lyžička soli
- ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
- 3 lyžice sladkého bieleho vína podľa vlastnej chuti
Postup
- Vo víne rozpustite soľ a potom primiešajte korenie.
- Touto zmesou zalejte pečeň z husi a nechajte stáť v chladničke 12 hodín.
- Predhrejte rúru na 120 °C a umiestnite do nej, vodou naplnenú, nádobu.
- Marinované kúsky foie gras zabaľte do misky na paštétu a zakryte alobalom.
- Formu vložte do nádoby s vodou, ktorá je už v rúre a pečte 50 minút, pri teplote 120 °C.
- Hotovú paštétu nechajte vychladnúť, odstráňte z nej prebytočný tuk a vložte na 24 hodín do chladničky.
- Takto pripravený pokrm vám v chladničke vydrží až 5 dní, pokiaľ ho uzavriete do vzduchotesnej nádoby.
Že ešte nemáte domáci gril na elektrinu? Vybrať vám ho pomôžu naša recenzia elektrických grilov .