Husacia pečeň foie gras

Husacia pečeň foie gras

Recept je súčasťou kultúrneho a gastronomického dedičstva Francúzska.

Pripravte si túto špecialitu a ohromte svojich hostí!

Ingrediencie

  • 500 g husacej pečene (ako alternatívu možno pripraviť aj kačaciu pečeň foie gras)
  • 1 čajová lyžička soli
  • ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • 3 lyžice sladkého bieleho vína podľa vlastnej chuti

Postup

  • Vo víne rozpustite soľ a potom primiešajte korenie.
  • Touto zmesou zalejte pečeň z husi a nechajte stáť v chladničke 12 hodín.
  • Predhrejte rúru na 120 °C a umiestnite do nej, vodou naplnenú, nádobu.
  • Marinované kúsky foie gras zabaľte do misky na paštétu a zakryte alobalom.
  • Formu vložte do nádoby s vodou, ktorá je už v rúre a pečte 50 minút, pri teplote 120 °C.
  • Hotovú paštétu nechajte vychladnúť, odstráňte z nej prebytočný tuk a vložte na 24 hodín do chladničky.
  • Takto pripravený pokrm vám v chladničke vydrží až 5 dní, pokiaľ ho uzavriete do vzduchotesnej nádoby.

Pečivo s pečeňou foie gras, podávané s brusnicami.
zdroj: 196flavors.com

Že ešte nemáte domáci gril na elektrinu? Vybrať vám ho pomôžu naša recenzia elektrických grilov .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.