Kúsky cukety pečené s vajíčkom a parmezánom

Kúsky cukety pečené s vajíčkom a parmezánom

Pripravte si s nami chutnú taliansku pochúťku, ktorú navyše môžete uchovávať v chladničke až po dobu piatich dní!

Ingrediencie:

  • 3 stredne veľké cukety
  • 4 vajcia
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 šálka múky
  • 4 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánu
  • 1/2 šálky strúhaného syra Pecorino Romano
  • 1/2 šálky olivového oleja
  • 1 PL masla
  • bazalka
  • čerstvá petržlenová vňať
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 180°C.
  2. Zapekaciu misku vymažte maslom.
  3. Umytú cuketu nakrájajte na veľmi tenké plátky, najlepšie za pomoci strúhadla mandolína.
  4. Následne jednotlivé plátky zľahka osoľte a nechajte ich chvíľku odpočinúť na papierovej utierke, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu.
  5. Následne vložte plátky cukety do misky a pridajte k nim najemno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak.
  6. Do inej misky rozklepnite vajíčka a zmiešajte ich s olivovým olejom.
  7. Nalejte zmes vajíčok a oleja do misky s cuketou.
  8. Pridajte múku, prášok do pečiva, oba dva typy syrov aj všetky korenia.
  9. Zmes starostlivo premiešajte, kým sa ingrediencie nespoja.
  10. Následne zmes vložte do pripravenej zapekacej misky.
  11. Pečte približne 55-60 minút.

Podávate ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.

Kúsky cukety s vajíčkom a parmetánom zapečené v rúre
zdroj: cookingwithmammac.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.