Pripravte si s nami chutnú taliansku pochúťku, ktorú navyše môžete uchovávať v chladničke až po dobu piatich dní!
Ingrediencie:
- 3 stredne veľké cukety
- 4 vajcia
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 šálka múky
- 4 lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 šálky strúhaného parmezánu
- 1/2 šálky strúhaného syra Pecorino Romano
- 1/2 šálky olivového oleja
- 1 PL masla
- bazalka
- čerstvá petržlenová vňať
- soľ, korenie
Postup:
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- Zapekaciu misku vymažte maslom.
- Umytú cuketu nakrájajte na veľmi tenké plátky, najlepšie za pomoci strúhadla mandolína.
- Následne jednotlivé plátky zľahka osoľte a nechajte ich chvíľku odpočinúť na papierovej utierke, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu.
- Následne vložte plátky cukety do misky a pridajte k nim najemno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak.
- Do inej misky rozklepnite vajíčka a zmiešajte ich s olivovým olejom.
- Nalejte zmes vajíčok a oleja do misky s cuketou.
- Pridajte múku, prášok do pečiva, oba dva typy syrov aj všetky korenia.
- Zmes starostlivo premiešajte, kým sa ingrediencie nespoja.
- Následne zmes vložte do pripravenej zapekacej misky.
- Pečte približne 55-60 minút.
Podávate ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.