Bojíte sa, že vám lodičky nebudú stáť rovno? Stačí ich zo spodnej strany jemne zrezať!
Ingrediencie:
- 2 stredne veľké cukety
- 2 väčšie paradajky
- 1 šálka strúhaného syra, napríklad gouda či eidam
- 1/4 šálky strúhanky
- 4 PL masla
- 2 PL parmezánu
- 1 strúčik cesnaku
- oregano
- tymian
- čerstvá bazalka
- soľ, korenie
Postup:
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- Umyté paradajky nakrájajte na plátky, položte ich na papierovú utierku, posypte zľahka soľou a navrch opäť prikryte ďalšou vrstvou papierovej utierky
- Jemne zatlačte, aby paradajky uvoľnili prebytočnú tekutinu.
- Umytú cuketu rozkrojte napoly.
- Rozpustené maslo zmiešajte podľa chuti so všetkým korením.
- Vzniknutým koreneným maslom následne potrite vrchnú plochu cukiet.
- Cukety posypte polovičným množstvom strúhaného syra.
- Na syr položte plátky paradajok, z ktorých ste pomocou soli odstránili prebytočnú tekutinu.
- Potom posypte zvyšným syrom.
- Zostávajúce korenené maslo zmiešajte s parmezánom a strúhankou a posypte touto zmesou vršok cukiet.
- Pečte približne 30 minút.
Takto pripravenú zapečenú cuketu servírujte ozdobenou lístkami čerstvej bazalky.