Cuketový nákyp so syrom a smotanou

Cuketový nákyp so syrom a smotanou

Skvelý cuketovo-syrový casserole, ktorý si vďaka jeho jemnej chuti úplne zamilujete!

Ingrediencie:

  • 1 väčšia cuketa
  • 2 PL masla
  • 1/2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 šálky šľahačky alebo smotany
  • 150 g strúhaného syra, napríklad goudy či eidamu
  • 100 g parmezánu
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 200°C.
  2. Umytú cuketu nakrájajte na hrubšie plátky a zľahka z oboch strán osoľte.
  3. Posolené plátky cukety položte na vrstvu papierových utierok a nechajte z každej strany 10 minút odpočívať. Cuketa takto pustí prebytočnú tekutinu.
  4. Do zapekacej misky či pekáča vyskladajte plátky cukety.
  5. V panvici rozpustite maslo a nechajte na ňom zosklovatieť na kocky nakrájanú cibuľu.
  6. Pridajte prelisované strúčiky cesnaku a varte približne 2 minúty.
  7. Prilejte smotanu a priveďte ju do varu.
  8. Pridajte polovicu množstva nastrúhaného parmezánu a tri štvrtiny množstva strúhaného syra.
  9. Dôkladne miešajte až do okamihu, kým sa syr roztaví.
  10. Následne touto syrovou omáčku prelejte plátky cukety v zapekacej miske.
  11. Misku či pekáč prikryte alobalom a vložte do predhriatej rúry.
  12. Pečte približne 15 minút.
  13. Odstráňte z misky či pekáča alobal a posypte zvyšným množstvom syra a parmezánu.
  14. Pečte ešte približne 5 minút dozlatista.

Takto zapečená cuketa chutí najlepšie s čerstvým pečivom.

Cuketový nákyp so syrom a smotanou
zdroj:homemadeinterest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.