Rizoto z morských plodov

Rizoto z morských plodov

Tento taliansky recept s mušľami, krevetami a kalamármi si ihneď zamilujete.

Ingrediencie

  • 440 g ryže arboio
  • 500 g slávok
  • 500 g kreviet
  • 200 g kalamárových krúžkov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 300 ml suchého bieleho vína
  • 1250 ml rybieho vývaru
  • 200 ml paradajkového pretlaku
  • 40 g masla
  • 2 PL olivového oleja
  • šafran
  • čerstvá petržlenová vňať
  • soľ, korenie

Postup

  1. Do stredne veľkej panvice nalejte víno a priveďte ho do varu.
  2. Pridajte umyté slávky a za občasného miešania varte približne 3 minúty, než sa všetky škrupiny otvoria.
  3. Následne slávky vyberte z panvice a odstráňte z nich škrupiny. Slávky, ktoré sa neotvorili, nepoužívajte.
  4. Do zvyšnej zmesi v panvici pridajte rybí vývar, trošku šafranu a všetko priveďte do varu.
  5. Na inej panvici rozpustite 30 gramov masla a jednu lyžicu olivového oleja.
  6. Pridajte olúpané krevety a 2-3 minúty povarte.
  7. Potom krevety z panvice odstráňte.
  8. Vložte do panvice kalamáre a varte opäť približne 3 minúty, kým nebudú priehľadné.
  9. Krevety vyberte z panvice.
  10. Do panvice pridajte zvyšné maslo a olej a orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu.
  11. Pridajte pretlačený cesnak a ryžu.
  12. Restujte 2-3 minúty.
  13. Následne pridajte naberačku horúceho vývaru a miešajte, kým sa nevstrebe.
  14. Následne takto vývar postupne po jednej naberačke pridávajte do panvice, pokiaľ nebude ryža uvarená, teda približne 20 minút.
  15. Primiešajte všetky morské plody, paradajkový pretlak a nakrájanú petržlenovú vňať a povarte ešte približne 2 minúty.
  16. Ochutnajte, prípadne pridajte soľ a korenie.

Takto pripravené morské plody s ryžou podávajte posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.

Pokrm z ryže a darov mora
zdroj: taste.com.au

Cestoviny dlhodobo patria medzi najčastejšie varené jedlá. Vyskúšajte náš pestrý variant omáčok na špagety !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.