Detská krupicová kaša

Detská krupicová kaša

Najrôznejšie kaše sú po materskom mlieku jedným z prvých pokrmov, ktoré väčšina detí ochutná. Ich výhodou je to, že ich príprava je pomerne rýchla a zároveň sa dajú pripraviť na mnoho rôznych spôsobov. Záleží len na vašej fantázii a samozrejme aj na veku vášho potomka.

Ingrediencie

  • šálka mlieka
  • pol šálky vody
  • štvrť šálky krupičky
  • 2 sušené marhule, slivky či niekoľko hrozienok
  • pol lyžičky medu či javorového sirupu
  • štipka škorice

Postup

  1. Krupicu najskôr zľahka na panvici opražte do zlatista.
  2. Sušené marhule či slivky nakrájajte na malé kúsky.
  3. Do hrnca nalejte mlieko a vodu a priveďte ich do varu.
  4. Pridajte opraženú krupicu s nakrájaným sušeným ovocím a varte za stáleho miešania, kým sa zo zmesi nestane hebká kaša.
  5. Na záver pridajte škoricu a med či javorový sirup a pravá mamičkinho krupicová kaša je hotová.
Jemná kašička pre deti so škoricou a medom
zdroj: cookingandme.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.