Najrôznejšie kaše sú po materskom mlieku jedným z prvých pokrmov, ktoré väčšina detí ochutná. Ich výhodou je to, že ich príprava je pomerne rýchla a zároveň sa dajú pripraviť na mnoho rôznych spôsobov. Záleží len na vašej fantázii a samozrejme aj na veku vášho potomka.
Ingrediencie
- šálka mlieka
- pol šálky vody
- štvrť šálky krupičky
- 2 sušené marhule, slivky či niekoľko hrozienok
- pol lyžičky medu či javorového sirupu
- štipka škorice
Postup
- Krupicu najskôr zľahka na panvici opražte do zlatista.
- Sušené marhule či slivky nakrájajte na malé kúsky.
- Do hrnca nalejte mlieko a vodu a priveďte ich do varu.
- Pridajte opraženú krupicu s nakrájaným sušeným ovocím a varte za stáleho miešania, kým sa zo zmesi nestane hebká kaša.
- Na záver pridajte škoricu a med či javorový sirup a pravá mamičkinho krupicová kaša je hotová.